زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

دعا برای رزق (قرآن)





در این مقاله آیات مرتبط با حکم دعا برای رزق معرفی می‌شوند.


۱ - حکم دعا براى رزق



مطلوبيّت درخواست روزی از خداوند:
۱. «وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هََذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُم بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ...؛ و چون ابراهیم گفت پروردگارا این (سرزمین) را شهری امن گردان و مردمش را هر کس از آنان که به خدا و روز بازپسین ایمان بیاورد از فرآورده‌ها روزی بخش....»
۲. «وَلاَ تَتَمَنَّوْاْ مَا فَضَّلَ اللّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلَى بَعْضٍ لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبُواْ وَلِلنِّسَاء نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبْنَ وَاسْأَلُواْ اللّهَ مِن فَضْلِهِ ...؛؛ و زنهار آنچه را خداوند به (سبب) آن بعضی از شما را بر بعضی (دیگر) برتری داده آرزو مکنید برای مردان از آنچه (به اختیار) کسب کرده‌اند بهره‌ای است و برای زنان (نیز) از آنچه (به اختیار) کسب کرده‌اند بهره‌ای است و از فضل خدا درخواست کنید....» از امام صادق علیه‌السلام روایت شده که خداوند روزی را بین مردم تقسیم کرده است، اما فضل زیادی را قرار داده که بین مردم تقسیم نکرده و این آیه را فرمود: «و سئلوا الله من فضله».
۳. «قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا أَنزِلْ عَلَيْنَا مَآئِدَةً مِّنَ السَّمَاءِ تَكُونُ لَنَا عِيدًا لِّأَوَّلِنَا وَآخِرِنَا وَآيَةً مِّنكَ وَارْزُقْنَا وَأَنتَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ؛ عیسی پسر مریم گفت بار الها پروردگارا از آسمان خوانی بر ما فرو فرست تا عیدی برای اول و آخر ما باشد و نشانه‌ای از جانب تو و ما را روزی ده که تو بهترین روزی دهندگانی.»
۴. «رَّبَّنَا إِنِّي أَسْكَنتُ مِن ذُرِّيَّتِي بِوَادٍ غَيْرِ ذِي زَرْعٍ عِندَ بَيْتِكَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا ... وَارْزُقْهُم مِّنَ الثَّمَرَاتِ لَعَلَّهُمْ يَشْكُرُونَ؛پروردگارا من (یکی از) فرزندانم را در دره‌ای بی کشت نزد خانه محترم تو سکونت دادم پروردگارا تا نماز را به پا دارند پس دلهای برخی از مردم را به سوی آنان گرایش ده و آنان را از محصولات (مورد نیازشان) روزی ده باشد که سپاسگزاری کنند.»

۲ - پانویس


 
۱. بقره/سوره۲، آیه۱۲۶.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۴۵۱.    
۳. نساء/سوره۴، آیه۳۲.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۳، ص۴۰۴-۴۰۵.    
۵. عروسی حویزی، عبدعلی بن جمعه، تفسیر نورالثقلین، ج۱، ص۴۷۵، ح ۲۲۰.    
۶. مائده/سوره۵، آیه۱۱۴.    
۷. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۵، ص۱۲۹.    
۸. ابراهیم/سوره۱۴، آیه۳۷.    
۹. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۰، ص۳۶۳.    


۳ - منبع


مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۱۱، ص۳۸۷، برگرفته از مقاله «حکم دعا (دعا برای رزق)».    


رده‌های این صفحه : دعا | روزی | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.